Amara-Sky, Hemelse dochter

Blog Amara-Sky

Een week geleden werd ik in het staartje van mijn vakantie gebeld door Max. Leoni en hij hadden een kindje verloren en wilden graag foto’s laten maken.
Amara Sky, 17 weken oud, een stil-geboren kindje.
Zo welkom in het gezin maar niet levensvatbaar genoeg.
Gelukkig was de watermethode toegepast en lag ze in een glazen bak gevuld met water. Zo bleef Amara mooi, werd ze eigenlijk steeds mooier, kon ze bekeken worden, aangeraakt en vastgehouden.

Blog Amara-Sky_2

Het was spannend om voor Leoni en Max om Amara uit het water te halen en vast te houden, Amara was zo klein, zo teer, zo kwetsbaar.
Natuurlijk verdriet, maar vooral veel voelbare liefde. Max, Leoni, Lucca en Amara, zo intiem met elkaar, zo teer, zo samen.

Leoni schrijft hierover: “Een spannend, emotioneel, onwerkelijk moment werd dragelijk, liefdevol en eigenlijk gewoon heel natuurlijk en puur. “

Er was twijfel om Lucca van 1,5  er bij te laten zijn, zou hij daarvan getraumatiseerd raken?
Door hem zijn gang te laten gaan werd het heel normaal dat hij er bij was, en daarmee zo compleet als gezin.
Dat heb ik mogen vastleggen, dat staat op beeld maar nog meer op mijn netvlies gebrand.
Het fotograferen van deze liefde, dit proces van afscheid nemen en fysiek loslaten, dat is bijzonder.

Leoni schrijft hierover: “ We hebben er zelfs voor gekozen omdat het zo goed voelde om Lucca de gelegenheid te geven ‘echt’ onderdeel te zijn van het hele proces… dit is ook het leven! En ja naast dat onze dochter is overleden is dit ook gewoon zijn kleine zusje!
Hij heeft even met de bloemetjes in het water gespeeld, gelachen en met ons geknuffeld – en toen was het ook goed! ❤️
Het voelt zo wel echt compleet en ik ben zo blij dat we dit zo hebben kunnen doen!
Deze foto met ons viertjes is mij heel dierbaar en ik hoop dat hij later, als hij het een beetje snapt ook blij is dat hij een foto heeft van dat moment… “
Leoni schrijft: “Een moment echt van ons samen als familie 🌟De cirkel is rond
We hebben alles gedaan zoals we het wilde doen. Hoe moeilijk ook bewuste keuzes gemaakt en het hele proces in puur bewustzijn meegemaakt.
Ondanks dat het voelt alsof ik in een film zit en het allemaal heel onwerkelijk is heb ik niet het gevoel dat het ons in een waas overkomen is… en daar ben ik zo blij mee”

Amara is een meisjesnaam die verschillende betekenissen heeft. In het West-Afrikaans betekent de naam ‘genade’. In het Thais heeft Amara ‘onsterfelijk’ als betekenis. In Japan wordt de naam verklaard als ‘Hemels’.

Straal lieve Amara Sky✨

Blog Amara-Sky_1

Vorig bericht
Linda.nl
Volgend bericht
Worst case scenario

1 reactie. Reactie plaatsen

  • Boukje Canaan
    20 augustus 2021 11:15

    Liefste Renee, Het raakt me je bovenste foto te zien. Het werkt zo door me heen. Wetende ook, dat ik geen foto heb die ik wil tonen aan mensen van onze Vin & Enzo. Zij waren 19 weken en ik heb ze destijds met bewondering en liefde bekeken, maar ik kan het beeld met niemand delen. Belangrijk werk doen we. Love it.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu