Familie Reportage

Wat gewoon lijkt, wordt bijzonder

Of dit nu een fotoshoot is met je gezin om een mijlpaal te vieren, een verjaardag of huwelijks jubileum, of een jaarlijks terugkerend moment. Een reportage laten maken van je gezin is altijd een bijzonder moment en een ware belevenis.

Tijdens deze shoot ga ik met jullie mee naar een bijzondere locatie in bijvoorbeeld het bos of blijven we lekker bij jullie thuis of in de tuin. In de tijd dat ik bij jullie ben leg ik jullie vast tijdens mooie, spontane of emotionele momenten. Mijn aanwezigheid is prettig en stoort de dynamiek tussen jou en je gezinsleden niet.

Hoe mooi is het eigenlijk dat je met het maken van een foto de tijd letterlijk stil kunt zetten. En zo er een permanent blijvende herinnering van kunt maken.

Gezins en familie reportages - Margien de Vries

Zootje ongeregeld (aldus Margien)

Margien:
“De fotoshoot die we hadden met ons gezin met Renee was geweldig. Een ontspannen shoot in onze eigen tuin. Iedereen voelde zich op zijn/haar gemak. Dat zie je terug in de mooie, ongedwongen foto’s. We staan er op zoals we zijn.
Die foto’s staan op de slaapkamer, zorgen voor een nachtrust met een glimlach
Mijn vader staat er ook vet mooi op! Zo blij mee!”

Gezins en Familie - Rosie en Martijn

Rosie en Martijn

Martijn:
“Op een mooie dag nam Renee ons mee naar een bijzonder stukje natuur op de Veluwe waar we graag komen.  Met haar persoonlijke benadering en zonder zichzelf op te dringen voelden we ons op het gemak en was het niet alleen heel gezellig, maar werden er ook hele dierbare foto’s geschoten.  Renee heeft ons gevangen zoals we zijn.”

Familieportret in de tuin

Wanneer ik een familiereportage heb gemaakt en een foto daarvan wordt op Facebook gedeeld voel ik altijd weer de blijheid van het maken van de reportage. Het is best een kunst om een groep mensen er leuk op te krijgen. En wat is leuk? Ik versta daaronder dat er energie van de foto af spat, blijheid, spontaniteit . Echt geen idee van te voren waar ik terecht kom en heel vaak ontmoet ik de mensen voor het eerst. Ook de locatie ken ik vaak niet en het improviseren met elkaar helpt bij het creëren van een ontspannen sfeer.
Wanneer ik dan de reacties op Facebook zie word ik helemaal blij: precies wat ik bedoel wordt geschreven, daar word ik zo gelukkig van!!

Maaike: Wat een geweldige foto!! Zo eentje waar je tijden naar blijft kijken want overal gebeurt wat. 😍

Rosanne: Wát een fijne foto is dit! Echt, je blijft ernaar kijken! Soort van Jan Steen, overal gebeurt wat.. Super gedaan!

Ruth: Alles is liefde….straalt ervan af 💖

Petra:  Wat een mooie herinneringen zullen er hier gemaakt zijn. Het spat er in ieder geval van af.

Babs:  Ik heb eens in zitten zoomen… maar ze zijn echt gewéldig!!! Die lachende foto’s van de mannen en jij met je zussen en mama! Fantastisch! 🥰😘 lekker (na)genieten!X

Gezins en Familie reportage

Familieportret in het bos

Een familiefoto bij de Loenensewaterval, in het bos tussen Beekbergen en Loenen. Een prachtige locatie, bij elk jaargetijde. Het is niet altijd vanzelfsprekend om als familie bij elkaar te komen, maar wanneer dat het geval is is dat een moment wat moet worden vastgelegd!

Agnes:
“We wilden graag familiefoto’s met de kinderen en kleinkinderen in het bos laten maken, want dat is een plek waar we vaak heengaan. Deze foto’s zijn heel symbolisch voor de steun die Cees mij gaf als ik mijn balans probeer te vinden.”

Een familiefoto met 80 personen. Het kan!

Yvette:
“Ik heb een hele grote familie. Mijn moeder kwam uit een gezin van 12 zussen en broers. De pastoor kwam vaak langs om even te checken of mijn oma en opa wel meehielpen aan de wederopbouw van ons land… Kinderen krijgen was een van de mogelijkheden…

Ergens bij horen is zo belangrijk voor een mens, ook al doen we soms heel ‘onafhankelijk’ en roepen we dat we het prima ‘alleen’ vinden, toch is je geliefd voelen een intrinsiek verlangen. Hoe heerlijk is het dan om zo’n grote familie te hebben die heel veel van elkaar houdt!

Iedere 2 jaar organiseren wij een reünie met elkaar omdat we het oprecht leuk vinden om iedereen weer te zien. En dit jaar besloten we om het weer eens vast te leggen. Gewoon omdat het heerlijk is om af en toe met een grote glimlach en dankbaarheid naar zo’n foto te kunnen kijken.
Dit jaar hebben we een foto laten maken door Renee Krijgsman die, behalve een geweldig mens, ook een geweldige fotograaf is.
Want als je zo’n ‘zootje ongeregeld’ leuk op één foto krijgt, dan ben je goed!”

Menu